Gainer

Gainerin sydän on avoin keskustelukulttuuri

Ajoista, jolloin pomoa piti pokkuroida on aikaa. Gainerilla on ikää jo 35 vuotta, mutta alusta asti on ollut selvää, että työtä tehdään yhdessä ja esimiehet ja työntekijät ovat yhtä tiimiä.

Minulle esimiehenä on aina ollut tärkeää antaa aikaa. Se ei ole tärkeää ainoastaan työntekijälle, vaan ihan yhtä lailla minulle. Kun tunnen työntekijämme, pystyn tukemaan oikeissa asioissa ja kannustamaan tavalla, joka toimii. Oveni ovat aina auki ja gainerilaiset ovat hienosti hoksanneet sen.

Joku muistaa ehkä menneiltä vuosikymmeniltä keittiön seinillä roikkuneet kyltit ”Keittiö on kodin sydän”. Lause saattaa luettuna kuulostaa imelältä, mutta mietitäänpä hieman. Vastaavat taulut ja sittemmin sisustustarrat ovat alleviivanneet yhteisiä ruokahetkiä ja näin ollen vahvistaneet keittiön asemaa kodin sydämenä. Siis sellaisena, joka pumppaa elämää yhteisöön. Meillä yrityksen sydämenä on kautta vuosien toiminut avoin keskustelukulttuuri ja ne suunnittelemattomat ja suunnitellut kohtaamiset työpaikalla: kahvihetket ja käytäväkeskustelut.

Avoin keskustelukulttuuri luo pohjan myös innovaatioille. Kahvihuoneen seinällä on ideataulu, ja Gainer-kahvilassa käymme ideointikeskusteluita. Kun jengi puhaltaa yhteen hiileen, syntyy ideat ihan lennostakin. Työhön tuo merkitystä kuuluminen porukkaan, jonka yksilöt tekevät duunia saman päämäärän puolesta.

Työn ja vapaa-ajan tulee kulkea käsi kädessä

Työpaikka, joka kannustaa terveellisiin ja tasapainoisiin elämäntapoihin on nyt haluttu. Nykyinen sukupolvi uskaltaa pitää puolensa hyvinvoinnin ja vapaa-ajan suhteen. Olemme vastanneet huutoon ottamalla käyttöön Eazybreak -sovelluksen, jonka avulla tarjoamme liikuntaetuja työntekijöille.

Tiedämme, että panostus maksaa itsensä takaisin parantuneen työtehon kautta. Hyvinvoiva työntekijä jaksaa työssään ja kokee sen mielekkäänä. Tiedän itsekin, että ruuhkavuosien kalvamien neljän tunnin yöunien jälkeen en ole parhaimmillani. Aktiivinen tekeminen kuitenkin innostaa ja kannustaa myös muut työyhteisössä tekemisen tehostamiseen. Ja niinhän se on, että työhyvinvoinnin parantamisella on suora yhteys työntekijöiden sairauspoissaolojen vähenemiseen.

Työntekijän hyvinvointi välittyy myös asiakkaalle. Hyvinvointi koostuu fyysisestä, henkisestä ja psyykkisestä hyvinvoinnista, sekä yleisesti työpaikalla vaikuttavasta ilmapiiristä. Energiset ja henkisesti hyvinvoivat työntekijät saavat asiakkaatkin tuntemaan olonsa hyväksi. Järjestämme säännöllisesti myös yhteisiä aktiviteettejä, teemapäiviä ja juhlimme yhdessä onnistumisia.

Joustavuus työssä mahdollistaa enemmän

Nykyään sekä nuoremmat että vanhemmat työntekijät arvostavat joustavia työaikoja ja etätyöskentelymahdollisuutta. On hienoa, että me voimme tarjota Gaineilla tätä kaikkea. Ala, jolla toimimme pystyy taipumaan työelämän eri vaatimuksiin ja työntekijän henkilökohtaisiin tarpeisiin. Ja me taivumme mielellämme.

Meillä työajat joustavat ja oma elämä opiskeluineen tai jo edellä mainittuine ruuhkavuosineen on mahdollista sovittaa työnteon lomaan. Joustavuus onkin yksi asioista, josta saamme eniten kiitosta sekä suoraan että myös työhyvinvointi- ja Great Place to Work -tutkimuksessa.

Kirjoittaja on Gainerin Henkilöstöpäällikkö Toni Roponen. 

Gainerin ovet voisivat olla avoinna myös sinulle. Käy tutustumassa avoimiin työpaikkoihin täällä:

Jaa:

Liity uutiskirjelistalle

Scroll to Top